Kada je toplo ili želite ukus citrusa, napravite tiramisu sa limunom. Ako volite ovo voće, možda ćete želeti da napravite i osvežavajući krem od limuna, koji je popularan u Britaniji. Evo i kako da napravite tiramisu sa limunom:
Sastojci:
- 380 g slatke pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 2 kašičice sitno narendane limunove kore
- 1/4 kašičice soli
- 200 g piškota
- 320 ml limunade
- 180 ml domaćeg ili kupovnog limončela (likera od limuna)
- 180 ml domaćeg ili kupovnog limunovog krema (lemon curd)
Recept za tiramisu sa limunom:
Umutite mikserom slatku pavlaku i šećer na srednjoj brzini dok smesa ne postane čvrsta. U velikoj posudi pomešajte krem sir, rendanu limunovu koricu i so. Dodajte otprilike jednu trećinu šlaga u smesu i promešajte da se sjedini. Umešajte smesu u preostali šlag.
U plitkoj posudi pomešajte limunadu i liker od limuna. Umočite svaku piškotu u mešavinu limunade sa obe strane, potpite na 1 sekundu. Obložite dno tepsije natopljenim piškotama (stavite 2 reda od po 12 piškota vertikalno). Odozgo rasporedite polovinu krem mešavine. Premažite limunovim kremom, pazeći da se ne umeša previše u sloj bele kreme.
Ponovite sa preostalom mešavinom limunade i piškota. Odozgo rasporedite preostali limunov krem. Kašikom prespite preostalu mešavinu krema u kesu sa velikim okruglim vrhom i nanesite preko vrha kolača. Ostavite tiramisu u frižideru najmanje 3 sata ili preko noći. Na vrh stavite iseckanu limunovu koricu.
Pročitajte kako se pravi sufle od limuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća