Kada je toplo ili želite ukus citrusa, napravite tiramisu sa limunom. Ako volite ovo voće, možda ćete želeti da napravite i osvežavajući krem od limuna, koji je popularan u Britaniji. Evo i kako da napravite tiramisu sa limunom:

Sastojci:

  • 380 g slatke pavlake
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 450 g krem sira
  • 2 kašičice sitno narendane limunove kore
  • 1/4 kašičice soli
  • 200 g piškota
  • 320 ml limunade
  • 180 ml domaćeg ili kupovnog limončela (likera od limuna)
  • 180 ml domaćeg ili kupovnog limunovog krema (lemon curd)

Recept za tiramisu sa limunom:

Umutite mikserom slatku pavlaku i šećer na srednjoj brzini dok smesa ne postane čvrsta. U velikoj posudi pomešajte krem sir, rendanu limunovu koricu i so. Dodajte otprilike jednu trećinu šlaga u smesu i promešajte da se sjedini. Umešajte smesu u preostali šlag.

U plitkoj posudi pomešajte limunadu i liker od limuna. Umočite svaku piškotu u mešavinu limunade sa obe strane, potpite na 1 sekundu. Obložite dno tepsije natopljenim piškotama (stavite 2 reda od po 12 piškota vertikalno). Odozgo rasporedite polovinu krem mešavine. Premažite limunovim kremom, pazeći da se ne umeša previše u sloj bele kreme.

Ponovite sa preostalom mešavinom limunade i piškota. Odozgo rasporedite preostali limunov krem. Kašikom prespite preostalu mešavinu krema u kesu sa velikim okruglim vrhom i nanesite preko vrha kolača. Ostavite tiramisu u frižideru najmanje 3 sata ili preko noći. Na vrh stavite iseckanu limunovu koricu.

Pročitajte kako se pravi sufle od limuna

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa/L.S.