Kolač od krem sira, šlaga, ananasa i oraha se zamrzava u zamrzivaču oko 4 sata, pa je dobar izbor za vrele dane. Ako volite deserte, možda ćete želeti da napravite i anđeoski kolač sa 12 belanaca. A evo i kako se pravi od krem sira, šlaga, ananasa i oraha:
Sastojci:
- Ulje za podmazivanje
- 250 g graham krekera, fino izmrvljenih
- 60 g neslanog putera, otopljenog
- 66 g šećer
- prstohvat soli
- 180 g kokosovih pahuljica
- 130 g seckanih sirovih oraha
- 120 g krem sira
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 30 ml svežeg limunovog soka
- 600 g ananasa iz konzerve
- 300 g šlaga
Recept za kolač od krem sira, šlaga i oraha:
Postavite rešetke u gornju i donju trećinu rerne; zagrejati na 160°. Podmažite duboku tepsiju za kolače uljem. U velikoj posudi pomešajte mrvice graham krekera, puter, šećer i so, dok se ne sjedine (smesa treba da liči na mokri pesak). Utisnite mešavinu krekera na donju i bočnu stranu pripremljene tepsije.
Pospite orahe i kokosove pahuljice na lim za pečenje i rasporedite u ravnomernom sloju. Pecite ih na gornjoj rešetki, a koru za kolač na donjoj rešetki dok ne porumeni, a kokos i orašasti plodovi ne budu lagano tostirani, 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta.
U velikoj posudi, mikserom na velikoj brzini umutite krem sir dok ne postane gladak. Dodajte mleko, limunov sok i 1/4 kašičice soli i umutite dok se dobro ne sjedini. Umešajte ananas i sve osim tostiranog kokosa i oraha. Umešajte šlag. Prebacite smesu i rasporedite preko ohlađene kore. Ukrasite šlagom i pospite preostalim tostiranim kokosom i orasima, po sredini kolača. Zamrznite najmanje 4 sata, pre sečenja ostavite je da odstoji na sobnoj temperaturi.
Pročitajte kako se prave domaći popsi sa glazurom od bele čokolade
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus