Kolač od krem sira, šlaga, ananasa i oraha se zamrzava u zamrzivaču oko 4 sata, pa je dobar izbor za vrele dane. Ako volite deserte, možda ćete želeti da napravite i anđeoski kolač sa 12 belanaca. A evo i kako se pravi od krem sira, šlaga, ananasa i oraha:

Sastojci:

  • Ulje za podmazivanje
  • 250 g graham krekera, fino izmrvljenih
  • 60 g neslanog putera, otopljenog
  • 66 g šećer
  • prstohvat soli
  • 180 g kokosovih pahuljica
  • 130 g seckanih sirovih oraha
  • 120 g krem sira
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 30 ml svežeg limunovog soka
  • 600 g ananasa iz konzerve
  • 300 g šlaga

Recept za kolač od krem sira, šlaga i oraha:

Postavite rešetke u gornju i donju trećinu rerne; zagrejati na 160°. Podmažite duboku tepsiju za kolače uljem. U velikoj posudi pomešajte mrvice graham krekera, puter, šećer i so, dok se ne sjedine (smesa treba da liči na mokri pesak). Utisnite mešavinu krekera na donju i bočnu stranu pripremljene tepsije.

Pospite orahe i kokosove pahuljice na lim za pečenje i rasporedite u ravnomernom sloju. Pecite ih na gornjoj rešetki, a koru za kolač na donjoj rešetki dok ne porumeni, a kokos i orašasti plodovi ne budu lagano tostirani, 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta.

U velikoj posudi, mikserom na velikoj brzini umutite krem sir dok ne postane gladak. Dodajte mleko, limunov sok i 1/4 kašičice soli i umutite dok se dobro ne sjedini. Umešajte ananas i sve osim tostiranog kokosa i oraha. Umešajte šlag. Prebacite smesu i rasporedite preko ohlađene kore. Ukrasite šlagom i pospite preostalim tostiranim kokosom i orasima, po sredini kolača. Zamrznite najmanje 4 sata, pre sečenja ostavite je da odstoji na sobnoj temperaturi.

Pročitajte kako se prave domaći popsi sa glazurom od bele čokolade

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa/L.S.