Tiramisu je najlepši spoj kafe i čokolade, dok je kondenzovano mleko tajna ovog super ukusnog italijanskog deserta. Možda ćete želeti da probate i tarabu - najlakšu čokoladnu torta sa višnjama koja se ne peče. Za ovaj tiramisu možete komotno da udvostručite količinu po potrebi. Evo kako se pravi tiramisu iz čaše!
Sastojci:
- 3 kašičice instant kafe u granulama
- 3 kašike likera od kafe
- 250 g maskarpone sira
- 85 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4-6 piškota
- 1 kašika kakao praha
Recept za tiramisu iz čaše
Prelijte kafu ključalom vodom
Za tiramisu iz čaše prvo pomešajte granule kafe sa 2 kašike ključale vode u velikoj posudi i promešajte da se sjedine. Dodajte liker od kafe i 75 ml hladne vode. Sipajte u plitku posudu i ostavite na stranu.
Napravite krem
Napravite sloj kreme tako što ćete električnom mutilicom umutiti maskarpone, kondenzovano mleko i ekstrakt vanile do guste i glatke mase.
Prelijte piškote kremom
Piškote izlomite na dva ili tri dela i potopite u mešavinu kafe nekoliko sekundi. Stavite nekoliko parčića piškota na dno dve čaše i prelijte kremom. Prosejte kakao i ohladite najmanje 1 sat pre serviranja. Uživajte u tirmisuu iz čaše!
Pročitajte kako se pravi kolač sa piškotama i nutelom koji uspeva svima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem