Sastojci:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 110 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g kefira
- 15 ml ulja
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 8 g vanilinog šećera
Za premazivanje:
- 150 ml sveže skuvane kafe
Dodatno:
- kakao prah
- šećer u prahu
Recept za kremasti tiramisu rolat:
Kako biste napravili rolat prvo ispecite patišpanj. Pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer u činiji. Sve dobro umutite mikserom dok ne postane svetlo i prozračno. Zatim dodajte kefir i ulje, pa ponovo mešajte mikserom. Na kraju u testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mešajte mikserom na maloj brzini do glatkog testa.
Pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. Ubacite testo i ravnomerno ga rasporedite. Patišpanj pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 minuta. Gotov patišpanj stavite na ravnu površinu i lagano pospite šećerom u prahu. Pokrijte drugim komadom papira za pečenje i na njega stavite ohlađeni pleh. Da biste natopili biskvit, skuvajte jaku nezaslađenu kafu i ohladite je.
Za kremu počnite da mutite dobro ohlađenu slatku pavlaku. U mućenju dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte krem sir u dve ili tri faze. Krem dobro umutite dok masa ne postane gusta i prozračna. Uklonite papir za pečenje sa patišpanja i potopite ga u ohlađenu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja i izgladite. Odozgo pospite kakao. Pažljivo umotajte u rolat. Rolat premažite ostatkom krema. Pospite kakaoom. Možda ćete želeti da napravite i mekani crno-beli rolat.
Pročitajte i kako se pravi čokoladni rolat sa bananom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata
Čokoladna Prag torta
Kako da napravite posnu pitu sa prazilukom i šargarepom
Posne sarme sa povrćem
Profesorka informatike Nada Mišković: Mentorka pobedničkog tima mts app konkursa