Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 160 g šećera
  • 110 g brašna
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 30 g kefira
  • 15 ml ulja
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g vanilinog šećera

Za premazivanje:

  • 150 ml sveže skuvane kafe

Dodatno:

  • kakao prah
  • šećer u prahu

Recept za kremasti tiramisu rolat:

Kako biste napravili rolat prvo ispecite patišpanj. Pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer u činiji. Sve dobro umutite mikserom dok ne postane svetlo i prozračno. Zatim dodajte kefir i ulje, pa ponovo mešajte mikserom. Na kraju u testo dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo. Mešajte mikserom na maloj brzini do glatkog testa.

Pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje. Ubacite testo i ravnomerno ga rasporedite. Patišpanj pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 minuta. Gotov patišpanj stavite na ravnu površinu i lagano pospite šećerom u prahu. Pokrijte drugim komadom papira za pečenje i na njega stavite ohlađeni pleh. Da biste natopili biskvit, skuvajte jaku nezaslađenu kafu i ohladite je.

Za kremu počnite da mutite dobro ohlađenu slatku pavlaku. U mućenju dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Dodajte krem sir u dve ili tri faze. Krem dobro umutite dok masa ne postane gusta i prozračna. Uklonite papir za pečenje sa patišpanja i potopite ga u ohlađenu kafu. Stavite veći deo krema preko patišpanja i izgladite. Odozgo pospite kakao. Pažljivo umotajte u rolat. Rolat premažite ostatkom krema. Pospite kakaoom. Možda ćete želeti da napravite i mekani crno-beli rolat.

Pročitajte i kako se pravi čokoladni rolat sa bananom

BONUS VIDEO

Instagram/foodblog_ghome ROLAT OD PIŠKOTA S JAGODAMA

StvarUkusa