Sastojci:

Za koru:

  • 4 belanca
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica kakaoa
  • 1 ravna kašika skroba
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike šećera

Za krem:

  • 250 g mekog svežeg sira
  • 1 banana
  • 2 kašike meda
  • vanilin šećer

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za čokoladni rolat sa bananom:

Kako biste napravili ovaj rolat pomešajte kakao, skrob i prašak za pecivo. Posebno umutite belanca dok se ne napravi čvrst sneg. Dodajte šećer i ponovo umutite. Dodajte jedno po jedno žumance, svaki put dobro umutiti mikserom.

Nakon toga dodajte suve sastojke u dve faze, lagano mešajući lopaticom. Podmažite papir za pečenje puterom i rasporedite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 5-7 minuta.

Za krem umutite sveži sir sa medom i vanilinim šećerom. Isecite banane na komade. Koru premažite kremom, ubacite banane i počnite pažljivo da uvijate u rolat. Odozgo pospite kakao i ukrasite rolnu po želji. Možda ćete želeti da napravite i šareni slavski rolat sa svežim sirom i borovnicama.

Pročitajte kako da napravite neodoljivi rolat punjen svežim sirom i jagodama

BONUS VIDEO

Instagram/foodblog_ghome ROLAT OD PIŠKOTA S JAGODAMA

StvarUkusa