Sastojci:
- 1 pakovanje tamne kupovne kore
- 3 kisele pavlake
- 350 g mlevenog keksa
- 300 g šećera u prahu
- 550 ml slatke pavlake
- 550 ml čokoladnog mleka
- 3 kesice šlaga
Recept za čoko moko tortu:
Za tortu sipajte u činiju kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks, a zatim promešajte. U drugu duboku činiju sipajte slatku pavlaku i umutite da bude gusta.
Podelite čokoladno mleko na tri dela. Imaćete tri kore, pa prvu koru nalijte sa čokolodanim mlekom, preko nje nanesite fil sa mlevenim keksom pa preko njega umućenu slatku pavlaku. Postupak ponovite još dva puta, a završite slatkom pavlakom. Umutite šlag i tortu premažite šlagom. Možda ćete želeti da napravite i grčku tortu sa čokoladom i orasima.
Pročitajte kako se pravi najbolja čokoladna torta sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Najčokoladniji baskijski čizkejk sa brauni korom
Letnja vitaminska salata koja ide uz sve – od proje do pečenja
Mesne krofne sa rupom u sredini