Ova torta će se svima dopasti jer sadrži sastojke koje nema ko ne voli - mleveni keks i čokoladu.

Sastojci:

Fil

1 l mleka

8 kašika šećera

3 kesice pudinga od čokolade

125 g maslaca/margarina

300 g mlevenog keksa

100 g čokoladnog šlag krema

200 ml mleka

1 kesica čokoladnih mrvica

Priprema:

Puding razmutiti u 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Na tacnu staviti obruč (26 cm) i poređati red mlvenog keksa. Keks se može utopiti malo u mleko ili čokoladno mleko, ali i ne mora. Preko keksa sipati puding (polovinu ukupne količine) pa poređati još red mlevenog keksa. Završiti preostalim pudingom.

Staviti na hladno da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: tortekolači.com