Ova torta će se svima dopasti jer sadrži sastojke koje nema ko ne voli - mleveni keks i čokoladu.
Sastojci:
Fil
1 l mleka
8 kašika šećera
3 kesice pudinga od čokolade
125 g maslaca/margarina
300 g mlevenog keksa
100 g čokoladnog šlag krema
200 ml mleka
1 kesica čokoladnih mrvica
Priprema:
Puding razmutiti u 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.
U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.
Na tacnu staviti obruč (26 cm) i poređati red mlvenog keksa. Keks se može utopiti malo u mleko ili čokoladno mleko, ali i ne mora. Preko keksa sipati puding (polovinu ukupne količine) pa poređati još red mlevenog keksa. Završiti preostalim pudingom.
Staviti na hladno da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.
Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.
Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Uživajte u ukusu!
Izvor: tortekolači.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu