Slatki rolati su idealna poslastica kada su napolju vrućine. Lako se prave i to od sastojaka koji su svima dostupni. Mi vam predlažemo da isprobate i recept za rolat od piškota sa jagodama i filom od vanile. Sezona je jagoda, pa sveže i mirisne možete da nađete za male pare. Ovako pripremljen rolat možete da služite i kada vam dolaze gosti.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 500 g piškota
- Za punjenje:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 70 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 60 g skroba
- 1 ravna kašika kakaoa
- 300 g jagoda
- Još:
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 50 g šećera u prahu
- 1 ravna kašika kakaoa
- 200 g jagoda
Recept za rolat od piškota sa filom od vanile i jagodama:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte na providnu foliju u 3 reda po 12 komada. Umutite šećer, jaja, vanilu i skrob. Sve dobro sjedinite, pa dodajte u šerpu u koju ste sipali mleko. Kuvajte na tihoj vatri dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi u frižideru nekih pola sata. Premažite fil preko piškota, pa pospite kakao. Poređajte jagode u dva reda po širini i lepo urolajte. Umotajte u providnu foliiju i stavite u frižider na sat vremena. Umutite slatku pavlaku sa vanilom i šećerom u prahu, pa premažite rolat. Pospite kakaom i ukrasite jagodama. Stavite u frižider na još pola sata.
Pročitajte i ovo: Brzinski rolat sa jagodama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus