Palačinke su možda i najpoznatija, ali i najfetinija poslastica. Od njih možete da napravite i rolat koji predivno izgleda, a ukus je fantastičan. Mi vam donosimo recept za čokoladni rolat sa keksom i karamel filom. Na kraju se preko njega sipa i čokoladni preliv sa kikirikijem. Ovako pripremljen čokoladni rolat će se svima dopasti, jer je kombinacija sastojaka prosto neodoljiva.
Sastojci:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 20 g šećera
- 45 g kakaoa
- 300 ml mleka
- 150 g brašna
- 45 g putera
- 200 g krem sira
- 150 g karamel krema
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 10 oreo keksa
- 60 g seckanih badema ili kikirikija
Recept za čokoladni rolat sa palačinkama i keksom:
Umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilom. Zatim dodajte prosejani kakao i lepo sjedinte, pa sipajte mleko i prosejano brašno. Mutite dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte istopljeni puter. Sve sastojke lepo sjedinite i ispržite palačinke. Umutite krem sir sa karamel kremom. Na radnu površinu stavite aluminijumsku foliju, pa stavite palačinku. Premažite je kremom, pa preko stavite drugu palačinku, da se preklapaju (ređaju se u dužinu). Na kraju premažite sve palačinke kremom, pa pospite oreo keksom koji ste oklagijom usitnili. Možete i da ga iseckate ako vam je lakše. Urolajte, pa dobijeni rolat umotajte u alu foliju. Stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom, pa dodajte sitno seckane bademe ili kikiriki i promešajte. Rolat stavite na rešetku, a ispod podmetnite neku tacnu. Sipajte ganaš preko i ostavite da se stegne. Služite čokoladni rolat sa palačinkama i keksom.
Pročitajte i ovo: Čokoladni rolat sa višnjama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem