Za sve ljubitelje čokoladnih poslastica sa orasima.
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
- 2 kašike vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica kakaoa
Za fil:
- 100 g šlag krema
- 50 g oraha seckanih
- 100 g istopljene čokolade
Za preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 30 g margarina
- 2 kašike mleka
- 2 kašike jogurta
- 1 kašičica ulja
Priprema:
Za biskvit: Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte 100 g šećera, a zatim mutitite dok se ne napravi šne. U čvrst šne dodajte žumanca, promešajte i sjedinite kašikom. Zatim dodajte i ostale sastojke i sve vreme mešajte kašikom. Dobijenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Ispečeni rolat prebacite na krpu i dok je još topao urolajte. Dok se tako uvijen hladi, pripremite fil.
Za fil: Šlag kremu umutite sa 80 ml vode. Dodajte otopljenu čokoladu i 50 g iseckanih oraha. Dobijenim filom premažite biskvit, a zatim urolajte i stavite na posluzavnik. Ostavite dve kašike fila za premazivanje rolata.
Za glazuru: Istopite čokoladu sa margarinom, mlekom, uljem i jogurtom. Prohladite malo i prelijte rolat čokoladnom glazurom.
Tako pripremljen rolat stavite u frižider da se ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus