Za sve ljubitelje čokoladnih poslastica sa orasima.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica kakaoa

Za fil:

  • 100 g šlag krema
  • 50 g oraha seckanih
  • 100 g istopljene čokolade

Za preliv:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 30 g margarina
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašičica ulja

Priprema:

Za biskvit: Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte 100 g šećera, a zatim mutitite dok se ne napravi šne. U čvrst šne dodajte žumanca, promešajte i sjedinite kašikom. Zatim dodajte i ostale sastojke i sve vreme mešajte kašikom. Dobijenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Ispečeni rolat prebacite na krpu i dok je još topao urolajte. Dok se tako uvijen hladi, pripremite fil.

Za fil: Šlag kremu umutite sa 80 ml vode. Dodajte otopljenu čokoladu i 50 g iseckanih oraha. Dobijenim filom premažite biskvit, a zatim urolajte i stavite na posluzavnik. Ostavite dve kašike fila za premazivanje rolata.

Za glazuru: Istopite čokoladu sa margarinom, mlekom, uljem i jogurtom. Prohladite malo i prelijte rolat čokoladnom glazurom.

Tako pripremljen rolat stavite u frižider da se ohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Adrijane Pavlović