Ko još može da odoli parčetu kremaste torte? Zasladite ponedeljak ili pripremite za slavsku trpezu fantastičnu tortu sa malinama. U ovu voćnu tortu sa malinama ide i krem sir. Krem sir ide u smesu za ukrašavanje torte, a ovaj desert odlično kombinuje slatko-kiselkaste ukuse.
Sastojci:
- Za testo:
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 120 g šećera šečera
- 160 g brašna
- 10 g kukuruznog skroba
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 ml ulja
- Za prvi fil:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 700 ml mleka
- 140 g putera
- 400 g slatke pavlake
- 30 g šećera
- Za premaz:
- 300 g krem sira
- 100 g slatke pavlake
- 50 g šećera
- 100 g malina
Recept za tortu sa malinama i krem sirom:
U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u umućen smesu sa jajima i mutite žicom. Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke. Smesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom. Dodajte postepeno mleko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno mešajte dok ne dobijete gušći fil za tortu. Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podelite na 3 jednaka dela. Umiksajte slatku pavlaku i šećer. Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače. Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan deo fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu. U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore. Ostatak smese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvetova. Uz unutrašnje ivice poređajte maline i tako do centra. Preporučujemo i najbolju čoko-malina tortu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu