Sastojci:
- 150 g bele čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 150 g crne čokolade
- ½ šolje mini šarenih jaja
- ½ šolje mini čokoladnih jaja
- 1 šolja mlečnih i belih čokoladnih zečića
- malo šarenih mrvica za dekoraciju
Priprema:
Ako vam se za praznike ne mesi i ne peče, ova vesela i jednostavna čokoladna poslastica je pun pogodak! Uskršnja čokolada pravi se bez miksera i rerne – samo otopite, ukrasite i uživajte. Savršena je i kao poklon, dekoracija za prazničnu trpezu, ali i kao način da iskoristite sve one uskršnje slatkiše.
Zagrejte rernu na 100°C. Obložite veću tepsiju papirom za pečenje i poređajte sve tri vrste čokolade (izlomljene na kocke) tako da se dodiruju. Stavite pleh u rernu na 8 minuta, dok se čokolada ne otopi. Izvadite pleh i pomoću štapića za ražnjiće inežno promešajte čokolade da biste dobili mermerni efekat. Poravnajte čokoladu u tanak sloj i dok je još topla, poređajte mini jaja i čokoladne zečiće preko nje. Pospite uskršnjim mrvicama. Stavite u frižider na najmanje 1 sat, da se dobro stegne. Kada je čokolada čvrsta, pažljivo je odvojite od papira i isecite na komade.
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem