Sastojci:

  • 150 g bele čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g crne čokolade
  • ½ šolje mini šarenih jaja 
  • ½ šolje mini čokoladnih jaja
  • 1 šolja mlečnih i belih čokoladnih zečića 
  • malo šarenih mrvica za dekoraciju

Priprema:

Ako vam se za praznike ne mesi i ne peče, ova vesela i jednostavna čokoladna poslastica je pun pogodak! Uskršnja čokolada pravi se bez miksera i rerne – samo otopite, ukrasite i uživajte. Savršena je i kao poklon, dekoracija za prazničnu trpezu, ali i kao način da iskoristite sve one uskršnje slatkiše.

Savet:

Ova čokolada može stajati nekoliko dana u frižideru – idealna za iznenadne goste ili kao šarena grickalica uz kafu. Možete je praviti i s ostatkom jaja i slatkiša koje deca nisu pojela.

Zagrejte rernu na 100°C. Obložite veću tepsiju papirom za pečenje i poređajte sve tri vrste čokolade (izlomljene na kocke) tako da se dodiruju. Stavite pleh u rernu na 8 minuta, dok se čokolada ne otopi. Izvadite pleh i pomoću štapića za ražnjiće inežno promešajte čokolade da biste dobili mermerni efekat. Poravnajte čokoladu u tanak sloj i dok je još topla, poređajte mini jaja i čokoladne zečiće preko nje. Pospite uskršnjim mrvicama. Stavite u frižider na najmanje 1 sat, da se dobro stegne. Kada je čokolada čvrsta, pažljivo je odvojite od papira i isecite na komade.

Bonus video

Kolač od 3 sastojka bez brašna Izvor: Kolač od 3 sastojka bez brašna