Sastojci:

  • 65 g kornfleksa
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 200 g bele čokolade
  • 2 kašike meda
  • 60 g putera 
  • čokoladna jaja za dekoraciju

Priprema:

Ovaj kolač je brz, ukusan i savršen za Uskrs. Kombinacija kornfleksa, čokolade i mini jaja čini ga pravim prazničnim hitom. Idealno za decu i odrasle koji vole slatke poslastice.

Savet:

Ovaj kolač je najbolji kad se hladi u frižideru, tako da pazite da mu date dovoljno vremena da se potpuno stegne. Idealno je da ga pripremite dan ranije za savršene rezultate!

Otopite mlečnu čokoladu, belu čokoladu i puter na tihoj vatri. Mešajte dok se potpuno ne rastope. Dodajte med u otopljenu smesu i dobro promešajte špatulom. U posudu dodajte kornfleks i pažljivo ih sjedinite sa čokoladnom smesom dok ne postanu ravnomerno prekrivene.

Obložite pleh za pečenje papirom za pečenje, a zatim prebacite smesu sa pahuljicama. Koristite poleđinu kašike da sve dobro pritisnete i poravnate. Prepolovite čokoladna jaja i stavite ih na vrh. Prelijte sve sa preostalom otopljenom čokoladom i pustite da se sve dobro stegne. Ostavite kolač u frižideru najmanje jedan sat da se ohladi i stegne pre nego što ga isečete.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako napraviti mafine piliće za Uskrs Izvor: Kako napraviti mafine piliće za Uskrs