Sastojci:
- 65 g kornfleksa
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 2 kašike meda
- 60 g putera
- čokoladna jaja za dekoraciju
Priprema:
Ovaj kolač je brz, ukusan i savršen za Uskrs. Kombinacija kornfleksa, čokolade i mini jaja čini ga pravim prazničnim hitom. Idealno za decu i odrasle koji vole slatke poslastice.
Otopite mlečnu čokoladu, belu čokoladu i puter na tihoj vatri. Mešajte dok se potpuno ne rastope. Dodajte med u otopljenu smesu i dobro promešajte špatulom. U posudu dodajte kornfleks i pažljivo ih sjedinite sa čokoladnom smesom dok ne postanu ravnomerno prekrivene.
Obložite pleh za pečenje papirom za pečenje, a zatim prebacite smesu sa pahuljicama. Koristite poleđinu kašike da sve dobro pritisnete i poravnate. Prepolovite čokoladna jaja i stavite ih na vrh. Prelijte sve sa preostalom otopljenom čokoladom i pustite da se sve dobro stegne. Ostavite kolač u frižideru najmanje jedan sat da se ohladi i stegne pre nego što ga isečete.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.