Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za uskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu. Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti. Osnovi sastojci su patšipanj, fil od vanile i badema, kao i raznovrsni slatkiši. Izgledom ove torte će svi biti oduševljeni, a o ukusu da ne govorimo.

Sastojci:

  • Za patišpanj:
  • 200 g šećera
  • 115 g neslanog putera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prtohvat sode bikarbone
  • 200 g brašna
  • 230 g kisele pavlake
  • Za uši:
  • 90 g bele čokolade
  • 60 g roze bombona
  • jestive roze šljokice
  • šećerni sirup
  • kokos
  • Za fil:
  • 115 g neslanog putera
  • 450 g šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1/2 kašičice ekstrakta kokosa
  • 1/4 kašičice ekstrakta badema
  • 2 crne bombone
  • kokos

Recept za tortu u obliku zeca:

15:43
Korak 1

Napravite patišpanj


Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

15:46
Korak 2

Napravite uši

Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.

15:46
Korak 3

Napravite fil

Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.

15:47
Korak 4

Sastavite tortu


Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.

Pročitajte i ovo: Bela torta sa jagodama, idealna za Uskrs

BONUS VIDEO: 

Instagram/best_kompotik Napoleon torta

(StvarUkusa/S.B.)