Sastojci:
- 100 g kikirikija neslanog pečenog
- 100 g keksa
- 130 g badema
- 70 g maslaca
- 90 ml meda
- 100 g mlečne čokolade
- 1 supena kašika ulja
- 100 g bele čokolade + 2 kašike ulja za otapanje
Priprema:
Ove slatke, hrskave štanglice sa kikirikijem, bademima i duplim slojem čokolade prava su praznična poslastica – jednostavne za pripremu, a nestaju sa stola u trenu. Savršene su za Uskrs, ali i kad god ti treba nešto brzo, slatko i domaće.
Sameljite kikiriki i keks u blenderu pa dodajte sitno seckane bademe. U manjoj šerpi otopite maslac i dodajte med. Kada se sjedine, skinite sa vatre i dodajte u mešavinu kikirikija, keksa i badema. Promešajte dobro dok masa ne postane kompaktna.
Otopite mlečnu čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Malo sačuvajte za ukrašavanje.Preko stavite kikiriki smesu. Poravnajte površinu kašikom i ostavite u frižideru da se stegne oko 30 minuta.
Na isti način otopite belu čokoladu. Prelijte preko podloge, a zatim pravite šare mlečnom čokoladom i čačkalicom. Vratite u frižider da se sve lepo stegne – minimum 1 sat. Kada je sve potpuno hladno i čvrsto, izvadite iz pleha i secite na štanglice.
Savršeno hrskave, slatke i šarene – kikiriki štanglice koje krase svaki uskršnji sto!
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.