Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 5 kašika rastopljenog putera
  • 60 g šećera
  • 1 kašika kakao praha

Za fil:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 360 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 4 velika jajeta
  • 80 ml ruma
  • 80 ml kuvanog espresa ili crne kafe
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 12 piškota

Za serviranje:

  • 470 g šlaga
  • 60 g kakao praha, za posipanje
  • 2 kašike čokoladnih strugotina
Izostavite alkohol ako želite!

Zamenite rum dodatnim espresom u istoj količini. Po želji natopite i piškote u espreso.

Recept za tiramisu čizkejk:

Za ovaj kolač zagrejte rernu na 165 stepeni C i podmažite kalup za torte. Napravite koru tako što ćete u velikoj činiji da pomešate mleveni keks, šećer i kakao prah. Utisnite smesu u pripremljeni kalup. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi mikserom da umutite krem sir i šećer dok ne postanu potpuno glatki i mekani. Dodajte kukuruzni skrob, a zatim dodajte jaja. Dodajte rum, kafu i vanilu.

Sipajte 1/2 fila u kalup za tortu, dodajte sloj piškota, pa prelijte ostatkom fila i pecite 1 sat i 20 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolačohladi u rerni, 1 sat, a zatim stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi, 4 sata ili do preko noći. Kada je spremno za serviranje, premažite šlagom, pospite kakao prahom i čokoladnim strugotinama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač sa suvim šljivama.

Pročitajte i kako se pravi zdravi kolač od ovsenih pahuljica

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa