Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 5 kašika rastopljenog putera
- 60 g šećera
- 1 kašika kakao praha
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 360 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 4 velika jajeta
- 80 ml ruma
- 80 ml kuvanog espresa ili crne kafe
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 12 piškota
Za serviranje:
- 470 g šlaga
- 60 g kakao praha, za posipanje
- 2 kašike čokoladnih strugotina
Recept za tiramisu čizkejk:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 165 stepeni C i podmažite kalup za torte. Napravite koru tako što ćete u velikoj činiji da pomešate mleveni keks, šećer i kakao prah. Utisnite smesu u pripremljeni kalup. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi mikserom da umutite krem sir i šećer dok ne postanu potpuno glatki i mekani. Dodajte kukuruzni skrob, a zatim dodajte jaja. Dodajte rum, kafu i vanilu.
Sipajte 1/2 fila u kalup za tortu, dodajte sloj piškota, pa prelijte ostatkom fila i pecite 1 sat i 20 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolačohladi u rerni, 1 sat, a zatim stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi, 4 sata ili do preko noći. Kada je spremno za serviranje, premažite šlagom, pospite kakao prahom i čokoladnim strugotinama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač sa suvim šljivama.
Pročitajte i kako se pravi zdravi kolač od ovsenih pahuljica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna