Sastojci:
- 240 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g putera
- 520 g šećera
- 5 jaja
- ½ kašičice vanilinog ekstrakta
- 470 ml punomasnog mleka
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 340 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
- 360 ml slatke pavlake
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Recept za trileće:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. Prosejati brašno i prašak za pecivo zajedno. Puter i 240 g šećera umutite zajedno u velikoj posudi mikserom, dok ne postanu lagani i pahuljasti. Dodajte jaja i vanilin ekstrakt i dobro umutite. Dodajte mešavinu brašna, oko 120 g odjednom, mešajući dok se dobro ne sjedine.
Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne izađe čista, oko 30 minuta. Probušite kolač viljuškom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pomešajte punomasno mleko, zaslađeno kondenzovano mleko i nezaslađeno kondenzovano mleko. Preko ohlađenog kolača prelijte mešavinu mleka i ostavite da se upije.
Umutite mikserom slatku pavlaku, preostalih 240 g šećera i 1 kašičicu vanilinog ekstrakta, dok smesa ne postane gusta. Rasporedite po površini kolača. Držite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i zdravi kolač od ovsenih pahuljica.
Pročitajte i kako se pravi jednostavan kolač sa aromom limuna i džemom od jagoda
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna
Krompir zaliven mlekom