Sastojci:

Za brauni sloj:

  • 120 g putera isečenog na kockice
  • 400 g čokoladnih dugmića
  • 120 g šećera
  • 2 jajeta
  • 1 1/2 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 180 g brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 1/4 kašičice soli
  • ulje

Za čizkejk sloj:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice vanilinog ekstrakta

Recept za šarani čizkejk brauni:

Za ovaj kolač zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite kvadratnu tepsiju papirom za pečenje i onda premažite uljem. Počnite da pravite brauni sloj tako što ćete da pomešate puter i 100 g čokoladnih dugmića i da ih otopite na pari, dok ne postane glatko. Ostavite čokoladnu mešavinu da se ohladi 5 minuta. Umutite šećer, pa jaja, jedno po jedno. Na kraju umutite vanilin ekstrakt.

Dodajte brašno, kakao prah i so u posudu. Mešajte dok se ne sjedine. Odvojite 1/4 testa u zasebnu posudu. Umešajte preostalih 300 g čokoladnih komadića u veću količinu testa. Dobijeno testo ravnomerno rasporedite u pripremljenu tepsiju. Nakon toga počnite da pravite čizkejk sloj, tako što ćete da stavite krem sir i šećer u činiju. Mutite mikserom 2-3 minuta ili dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa umutite dok ne postane glatko.

Sipajte čizkejk smesu preko testa za brauni. Dodajte 1 kašiku veoma vrele vode u 1/4 brauni testa koje ste odvojili. Mešajte dok ne postane glatko. Stavite to brauni testo preko čizkejk sloja. Čačkalicom napravite šare po površini. Pecite 30-35 minuta. Potpuno ohladite kolač i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima.

Pročitajte i kako se pravi banana tiramisu, kolač koji se ne peče

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa