Sastojci:
Za brauni sloj:
- 120 g putera isečenog na kockice
- 400 g čokoladnih dugmića
- 120 g šećera
- 2 jajeta
- 1 1/2 kašičica vanilinog ekstrakta
- 180 g brašna
- 3 kašike kakao praha
- 1/4 kašičice soli
- ulje
Za čizkejk sloj:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 60 g šećera
- 1 jaje
- 1/4 kašičice vanilinog ekstrakta
Recept za šarani čizkejk brauni:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite kvadratnu tepsiju papirom za pečenje i onda premažite uljem. Počnite da pravite brauni sloj tako što ćete da pomešate puter i 100 g čokoladnih dugmića i da ih otopite na pari, dok ne postane glatko. Ostavite čokoladnu mešavinu da se ohladi 5 minuta. Umutite šećer, pa jaja, jedno po jedno. Na kraju umutite vanilin ekstrakt.
Dodajte brašno, kakao prah i so u posudu. Mešajte dok se ne sjedine. Odvojite 1/4 testa u zasebnu posudu. Umešajte preostalih 300 g čokoladnih komadića u veću količinu testa. Dobijeno testo ravnomerno rasporedite u pripremljenu tepsiju. Nakon toga počnite da pravite čizkejk sloj, tako što ćete da stavite krem sir i šećer u činiju. Mutite mikserom 2-3 minuta ili dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa umutite dok ne postane glatko.
Sipajte čizkejk smesu preko testa za brauni. Dodajte 1 kašiku veoma vrele vode u 1/4 brauni testa koje ste odvojili. Mešajte dok ne postane glatko. Stavite to brauni testo preko čizkejk sloja. Čačkalicom napravite šare po površini. Pecite 30-35 minuta. Potpuno ohladite kolač i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima.
Pročitajte i kako se pravi banana tiramisu, kolač koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom