Sastojci:

  • 225 g brašna za kolače
  • 300 g smeđeg šećera
  • 45 g kakao praha
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml kafe
  • 125 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 45 ml belog sirćeta
  • 1 kašika vanilinog šećera
  • 100 g crne čokolade, veoma sitno iseckane
  • 180 g nutele
  • 3-4 kašike likera od kafe
  • 240 g kukuruznih čokoladnih pahuljica

Recept za kolač čokoladne šišarke:

Za ovaj kolač zagrejte rernu na 160 C. Prekrijte pleh veličine 20 x 20 cm papirom za pečenje. Umutite brašno, smeđi šećer, vanilin šećer, kakao prah, bikarbonu i so. U odvojenoj činiji umutite kafu, vodu, ulje i sirće. Napravite udubljenje u suvim sastojcima i umutite mokre. Umešajte čokoladu.

Sipajte testo u pleh i ostavite na pultu 10 minuta. Pecite 45-50 minuta. Ohladite i poklopite. Obložite 2 pleha papirom za pečenje. Pripremite nutelu i liker. Patišpanj izmrvite rukama i umešajte nutelu i liker, pa dobro sve izmešajte. Od smese napravite 12 kuglica i rukama oblikujte kupu. Stavite ih na pleh i ponovite sa preostalom smesom.

Dobro operite ruke. Počnite da ređate kukuruzne čokoladne pahuljice tako što ćete jednu po jednu da zabodete u kupu imitirajući šišarke. Pospite ih šećerom u prahu. Kada završite servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i novogodišnji kolač sa žele bombonama.

Pročitajte i kako se pravi kremasti kolač karpati

BONUS VIDEO

Instagram/maddesmat.se Oreo kolač od 3 sastojka

StvarUkusa