Sastojci:
- 1 pakovanje keksa (oko 200-250g)
- 250 g maskarpone sira (ili krem sira)
- 200 g šlaga
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g čokolade za dekoraciju
- 1 šolja mleka za umakanje keksa
Kako se pravi keks torta:
Ako niste smislili šta ćete od kolača i torti spremati za praznike mi vam donosimo ideju. napravite brzu, a izdašnu keks tortu koja se ne peče.
Umutite maskarpone (ili krem sir) sa šećerom i ekstraktom vanile. U posebnoj posudi umutite šlag. Nežno umešajte šlag u mešavinu maskarponea dok se smesa ne ujednači. Svaki keks umočite u mleko i ređajte na tacnu. Preko keksa premazati sloj fila. Ponavljajte postupak do utroška materijala završavajući slojem fila na vrhu. Odozgo narendajte čokoladu. Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći da se dobro stegne.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Zapečena piletina sa karfiolom i spanaćem
Kako da napravite najpopularniji terijaki sos
Kako da mekike budu još mekše i vazdušastije
Najukusniji medenjaci punjeni čokoladom