Toliko jednostavna i brza za pripremu, a sastojke uglavnom imate kod kuće.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 3 jajeta
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g oraha
- 1/2 kašike arome ruma (po želji)
- 600 g keksa (može ptit ber)
- malo mleka
Priprema:
Margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Zatim otopite čokoladu na pari. Kada margarin omekša stavite ga u posudu i dobro umutite. Dodajte šećer u prahu i umutite, pa jaja i to lepo umutite da ne ostanu grudvice. Onda dodajte istopljenu čokoladu i orahe. Kada sve to lepo sjedinite dodajte aromu ruma. Smesu ostavite u frižideru da odstoji 5-10 min. da se malo stegne kako bi vam bilo lakše da filujete tortu. Keks umočite u toplo mleko i ređajte u tepsiju. Preko stavite fil i nastavite da ređate red keksa red fila dok ne utrošite sve. Ostavite da se stegne u frižideru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: tamarapavicevic/youtube
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom