Sastojci:
- 200 grama brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 1/4 kašičice mlevenih karanfilića
- 1/4 kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 1 kašika kakao praha
- 113 g putera
- 1 kašika svežeg đumbira, oljuštenog i narendanog
- 100 g braon šećera
- 170 g meda
- 227 g poluslatke čokolade, isečene na komadiće
- 50 g šećera
Recept za medenjake punjenje čokoladom:
Kako biste napravili medenjake, dva pleha obložite papirom za pečenje. U posudi umutite brašno, sodu bikarbonu, mleveni đumbir, cimet, karanfilić, muskatni oraščić i kakao. Ostavite na stranu.
Mikserom umutite puter i svež đumbir na srednjoj brzini dok ne zamiriše, oko 2 minuta. Dodajte smeđi šećer i mutite dok smesa ne postane svetla i pahuljasta, oko 2 do 3 minuta. Dodajte med i mutite dok se ne sjedini.
Na maloj brzini postepeno dodajte mešavinu brašna. Zatim umešajte komadiće čokolade dok se ne sjedine. Pokrijte plastikom i stavite u frižider da se stegne, najmanje 2 sata ili preko noći. Zagrejte rernu na 162 ° C. Testo podelite na kuglice od po 1 1/2 kašiku i stavite ih na razmaku od 5 cm na pripremljeni pleh za pečenje.
Svaku kuglicu uvaljati u šećer. Pecite dok površina ne počna da puca, 10 do 12 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta. Prebacite na rešetku i potpuno ohladite. Možda ćete želeti da napravite i italijanske medenjake sa limunom.
Pročitajte kako se prave najmekši medenjaci koji se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Zapečena piletina sa karfiolom i spanaćem
Kako da napravite najpopularniji terijaki sos
Kako da mekike budu još mekše i vazdušastije
Recept za keks tortu