Ukoliko su vam dosadili klasični medenjaci, za ovu sezonu napravite italijanske medenjake sa limunom, koji su hrskavi i vrlo aromatični. Ako volite medenjake možda će vas zanimati i recept za medenjake - instagramične keksiće. Evo kako se prave italijnski medenjaci. Pogledajte video kako se prave:
Sastojci:
- 250 g brašna bademovog brašna
- 130 g šećera u prahu
- korica 1 limuna
- sok od 1 limuna
- Na vrh kašičice praška za pecivo
- Šećer u prahu za ukrašavanje po ukusu
Recept za italijanske medenjake od limuna
Pomešajte sastojke
U činiju sipajte bademovo brašno, pa dodajte šećer u prahu i izmešajte. Dodajte koricu limuna, sok od limuna i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.
Stavite u frižider
Ostavite smesu u činiji prekrivenu providnom folijom u frižideru na pola sata. Prstima zahvatite testo i od njega formirajte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejte rernu
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ubacite pleh i pecite medenjake 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.
Pročitajte kako se prave najslađi domaći medenjaci
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus