Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEDENJACI SA BELOM GLAZUROM: Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala ovaj recept u svojoj svesci

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovi medenjaci se tope u ustima i nestaju sa stola za tili čas.

 Beli medenjaci.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Beli medenjaci koje ćete želeti da jedete svakog dana! Jednostavno se pripremaju, lepo izgledaju, a ukus im je fantastičan. Testo po ovom receptu je izuzetno mekano, a bela glazura mu daje savršenu slatkoću. Odlični su uz šolju čaja ili kafe. Bili su izuzetno popularni u bivšoj Jugoslaviji. Svaka domaćica je imala ovaj recept u svojoj svesci.

  • Sastojci:
  • 665 g brašna
  • 200 g šećera
  • 2 žumanceta
  • 250 ml toplog mleka
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kesice praška za pecivo
  • Glazura:
  • 2 belanceta
  • 100 g šećera u prahu
  • limun

Priprema:

Pomešajte 125 g brašna, šećer, prstohvat soli i vruće mleko. Žicom sve sjedinite. Umešajte i ulje pa ostavite da odmara 20 minuta. Nakon toga dodajte žumanca, vanilin šećer i ostatak brašna sa praškom za pecivo. dobro umesite testo rukama. Istresite na radnu površinu, razvucite oklagijom pa manjom čašom vadite krugove (medenjake). Poređajte medenjake na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Za glazuru pomešajte belanca i šećer u prahu. Nakapajte malo i limunovog soka pa umutite mikserom. Medenjake umašite u glazuru, ređajte na pek papir i ostavite da se osuše.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kako

Medenjaci bez meda i cimeta.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti