Sastojci:

Za patišpanj:

  • 115 g kisele pavlake
  • 236 ml mlaćenice
  • 3 velika jajeta
  • 354 ml, jaka i tople kafe
  • 177 ml ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 360 g brašna
  • 530 g šećera
  • 50 g kakao praha
  • 6 g praška za pecivo
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 3/4 kašičice soli

Za glazuru:

  • 330 g putera
  • 50 g kakao praha
  • 60 g crne čokolade
  • 60 ml mleka

Pogledajte kako se pravi:

Recept za kolač sa kagom i kakaom:

Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite kalup za kolač papirom za pečenje. Prosejte brašno, šećer, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i kakao prah u činiji i umutite da se sjedine.

Dodajte pavlaku, mlaćenicu, jaja, ekstrakt vanile i ulje u drugu činiju i umutite, a zatim sipajte kafu i još jednom promešajte. Dodajte mokre sastojke u posudu sa suvim sastojcima. Umutite da se sjedini pa mutite mikserom na laganoj vatri oko minut. Sipajte testo u obložen pleh. Pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta, a zatim okrenite na rešetku. Skinite papir i ostavite da se potpuno ohladi.

Za glazuru otopite oko 60 ml mleka sa 60 g tamne čokolade, promešajte da se sjedini pa ostavite da se ohladi. Izmutite puter mikserom. Umutiti potom kakao prah i so i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte šećer u prahu u nekoliko serija mešajući na niskoj temperaturi.

Dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se dobro ne sjedine. Možete dodati mleko ili pavlaku kašiku po kašiku, da biste razblažili konzistenciju ako je potrebno. Rasporedite krem preko patišpanja i ukrasite. Možda ćete želeti da napravite i najlepši kolač sa keksom i kremom od vanile i čokolade.

Pročitajte kako se prave cimet rolnice u obliku novogodišnjeg venca

BONUS VIDEO

Instagram/ 1tekkurabiy Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom

StvarUkusa