Sastojci:

  • 230 g maskarpone sira ili mlaćenice
  • 470 g slatke pavlake za šlag
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 pakovanje pudinga od vanile
  • 360 ml mleka
  • 4 kašike ruma
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 6 srednjih banana
  • 200 g piškota

Za preliv:

  • šlag
  • cimet

Recept za banana tiramisu:

Kako biste napravili ovaj desert koji se ne peče prvo napravite fil tako što ćete u posudi da umutite maskarpone sir na maloj brzini 30 sekundi mikserom, da uklonite grudvice. Povećajte brzinu na srednju i polako počnite da dodajete slatku pavlaku za šlag. Ideja je da polako dodajete slatku pavlaku, kako maskarpone sir ne bi bio grudvast. Trebalo bi da ima tečnu konzistenciju.

Povećajte brzinu, a kako smesa počne da se zgušnjava, polako dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne dobijete meki sneg. Na kraju dodajte smesu za puding i umutiti u fil koji će se vrlo brzo zgusnuti.

U činiji pomešajte mleko sa rumom, cimetom i ekstraktom vanile. Da biste sastavili desert, obložite staklenu posudu papirom za pečenje. Potopite gornji i donji deo svake piškote u mešavinu mleka i obložite dno posude jednim slojem natopljenih piškota.

Preko piškota rasporedite polovinu fila. Tanko nasecite banane i dodajte jedan sloj preko fila. Dodajte sledeći sloj natopljenih piškota, zatim preostali fil, i još jedan sloj isečenih banana.

Umutite šlag pa ga premažite preko banana i ukrasite cimetom. Ostavite tiramisu u frižideru 4-6 sati dok se fil ne učvrsti. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i brzu tortu sa kiselom pavlakom, keksom i čokoladom.

Pročitajte i kako se prave šarene oblande

BONUS VIDEO

Youtube/ Healthy Desserts by Magda Kako da napravite slatkiš od ovsenih pahuljica i banana

StvarUkusa