Sastojci:
- 700 g kisele pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 60 g šećera u prahu
- 100 g suvih višanja
- 25 g želatina + 100 ml hladne vode
- 100 g šljiva
- 2 napolitanke prekrivene čokoladom
- nekoliko keksa za dno torte
- 30 g čokolade
- 30 g pavlake za kuvanje
Kako da napravite tortu:
Brzo i lako napravite prazničnu tortu. Ne peče se, sastojci su jednostavni, a najteže će vam pasti da sačekate da se stegne.
Kiselu pavlaku sipajte u jednu posudu pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu. Promešajte. Suve višnje prelijte toplom vodom i ostavite da odstoji. Želatin rastvorite u hladnoj vodi. Rastvorite nabrekli želatin (u mikrotalasnoj 2-3 puta za 10 sekundi) pa dodajte u smesu sa pavlakom. Suve šljive iseckajte, višnje ocedite i osušite pa ubacite u pavlaku. Napolitanke takođe iseckajte sitno i dodajte i njih. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite prozirnom folijom. Sipajte smesu pa preko poređajte keks. Čuvajte u frižideru najmanje 4-6 sati.
Kada izvadite tortu iz frižidera stavite je na tacnu, ali tako da keks bude na dnu. Ukrasite istopljenom čokoladom, koju ste otopili sa slatkom pavlakom.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
Nutricionisti otkrili magični recept za sos koji ide u sve, od mesa do salata
Lav obožava burgere, Bik ne može da odoli hrskavom hlebu, a šta je omiljeno vašem horoskopskom znaku?