Sastojci:

Za kore:

  • 12 belanaca
  • 440 g šećera

Za fil:

  • 260 ml mleka
  • 260 g mlevenih pečenih lešnika
  • 11 žumanaca
  • 16 kašika šećera
  • 260 g maslaca

Za ukrašavanje:

  • 400 ml slatke pavlake za šlag
  • lešnici

Recept za laganu puslica tortu:

Kako biste napravili puslica tortu prvo počnite da pravite kore. Umutite za prvu koru 6 belanaca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, pa nakon toga mutite još par minuta. Kalup obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem i pospite brašnom. Stavite sneg u kalup, lepo ga poravnajte, pa pecite na 150 stepeni 35 minuta. Ispecite po istom postupku i drugu koru i ostavite da se ohladi.

Nakon toga napravite fil tako što ćete dobro da izmešate žumanca sa šećerom. Sipajte mleko u sve to i stavite da se kuva. Mešajte žicom dok se kuva i kada počne da se zgušnjava i ključa, skinite sa ringle. Ostavite da se fil prohladi pa dodajte orahe i lešnike. Penasto umutite maslac pa ga umešajte u fil kada se potpuno prohladi.

Počnite da slažete tortu tako što ćete da stavite koru, pa jednu polovinu fila, pa drugu koru, pa preostali fil i na kraju prekrijte dobro umućenim šlagom i ukrasite lešnicima. Možda ćete želeti da napravite i novogodišnju čokoladnu tortu u obliku jelke.

Pročitajte kako se pravi bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

TikTok/_fromtheground Torta

StvarUkusa