Sastojci:
- 2 lisnata testa
Za fil od krem sira:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 50 g šećera
- 1 veliko žumance
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Voće:
- bobičasto voće po izboru, džem, ili neko drugo voće
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 60 g šećera
Za serviranje:
- 70 g šećera u prahu za posipanje
Recept za desert od lisnatog testa:
Za ovo lisnato testo u vidu deserta, prvo testo odmrznite. Možete ga ostaviti na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat, dok ne omekša. Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni C. Nakon toga počnite da pravite fil od krem sira. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir sa šećerom 2 minuta na srednjoj brzini.
Dodajte žumance, limunov sok i vanilin ekstrakt. Ponovo umutite dok se ne sjedine. Potom rasklopite svaki list testa. Isecite svaki na 6 pravougaonika. Stavite pravougaonike na pleh obložen papirom za pečenje. Isecite manji pravougaonik na sredini peciva pomoću oštrog noža, ali nemojte seći do kraja.
U centar peciva ubacite par kašika fila. Na vrh stavite bobičasto voće, ili kašičicu džema. Umutite jaje i nanesite četkicom na vrh peciva oko ivica. Odozgo posipajte krupnim šećerom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta, ili dok pecivo ne porumeni. Ostavite da se ohladi oko 10 - 15 minuta, pospite šećerom prahu i serivrajte. Možda ćete želeti da napravite i najbrže šam rolne koje se tope u ustima!
Pročitajte kako se prave kolači ružice od jabuka i lisnatog testa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Bombice sa suvim voćem i orasima
Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama
Rolat sa blitvom i filom od sira - slavsko predjelo koje prvo nestaje sa stola
Najbolji recept za domaću supu kakvu su naše bake pravile