Sastojci:

  • 2 lisnata testa

Za fil od krem sira:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 50 g šećera
  • 1 veliko žumance
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Voće:

  • bobičasto voće po izboru, džem, ili neko drugo voće

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 60 g šećera

Za serviranje:

  • 70 g šećera u prahu za posipanje

Recept za desert od lisnatog testa:

Za ovo lisnato testo u vidu deserta, prvo testo odmrznite. Možete ga ostaviti na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat, dok ne omekša. Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni C. Nakon toga počnite da pravite fil od krem sira. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir sa šećerom 2 minuta na srednjoj brzini.

Dodajte žumance, limunov sok i vanilin ekstrakt. Ponovo umutite dok se ne sjedine. Potom rasklopite svaki list testa. Isecite svaki na 6 pravougaonika. Stavite pravougaonike na pleh obložen papirom za pečenje. Isecite manji pravougaonik na sredini peciva pomoću oštrog noža, ali nemojte seći do kraja.

U centar peciva ubacite par kašika fila. Na vrh stavite bobičasto voće, ili kašičicu džema. Umutite jaje i nanesite četkicom na vrh peciva oko ivica. Odozgo posipajte krupnim šećerom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta, ili dok pecivo ne porumeni. Ostavite da se ohladi oko 10 - 15 minuta, pospite šećerom  prahu i serivrajte. Možda ćete želeti da napravite i najbrže šam rolne koje se tope u ustima!

Pročitajte kako se prave kolači ružice od jabuka i lisnatog testa

BONUS VIDEO

Instagramkooki_lovescooking Pita sa jabukama kao iz Meka

StvarUkusa