Sastojci:

Za čokoladni deo:

  • 3 jajeta
  • pola šolje maslinovog ulja
  • 1 šolja šećera
  • 1 ipo šolja brašna 
  • 1 prašak za pecivo
  • pola šolje kakao praha
  • 1 šolja toplog mleka

Fil od borovnica:

  • 200 g borovnica svežih ili smrznutih
  • pola šolje šećera
  • sok od pola limuna
  • 400 ml slatke pavlake

Priprema kolača:

Čokoladne kolače svi vole, a ukoliko im dodate i voće dobićete savršenu poslasticu za uživanje.

Za čokoladni deo pomešajte mikserom sve sastojke dok se dobro ne sjedine, prebacite testo u posudu za pečenje i pecite na 175 stepeni oko 30 minuta.

Pripremite borovnice tako što ćete u šerpici pomešati šećer, sok od limuna i borovnice i kuvati na srednjoj vatri oko 10 minuta. Prosejte smesu kroz sitno sito i ostavite da se ohladi.

Za fil od borovnica samo umutite 400 ml slatke pavlake i pomešajte sa pripremljenom smesom od borovnica (ostavite 2-3 kašike mešavine za ukrašavanje).

Dodajte fil na tortu, sipajte smesu od borovnice i nožem ili kašikom pravite šare. Ohladite kolač 1-2 sata, isecite i uživajte!

Ako želite da borovnice u kolačima ostanu ravnomerno raspoređene i ne potonu na dno tokom pečenja, pospite ih lagano brašnom pre nego što ih dodate u testo. Brašno će pomoći da se bolje "zalepi" za smesu i sprečiti da propadnu.

Bonus video

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima Izvor: Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima