Sastojci:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
Recept za Milka tortu:
Kako biste napravili tortu, prvo napravite kore. Umutite za svaku koru 6 belanaca, 6 kašika šećera, kao i 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika mlevenog keksa, kao i 1/2 kašičice praška za pecivo. Smesu rasporedite u pleh i pecite na 150 stepeni 40 minuta, pa nakon toga ispecite i preostale 2 kore.
Nakon toga počnite da pravite fil tako što ćete da umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa nakon toga dodajte ovu smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. Umutite margarin i maslac pa ih dodajte smesu kada se ohladi. Fil koji ste napravili podelite na dva dela. U jedan deo fila dodajte crnu čokoladu, narendanu i šlag iz jedne kesice, umućen. U drugi deo fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag iz druge kesice.
Stavite na poslužavnik za servranje jednu koru, pa tamni fil, preko njega stavite svetli fil, zatim opet koru, tamni i svetli fil. Tortu ukrasite šlagom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i magičnu čoko-keks tortu koja se ne peče.
Pročitajte kako se pravi svečana čokoladna torta gotova za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze