Sastojci:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
Recept za Milka tortu:
Kako biste napravili tortu, prvo napravite kore. Umutite za svaku koru 6 belanaca, 6 kašika šećera, kao i 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika mlevenog keksa, kao i 1/2 kašičice praška za pecivo. Smesu rasporedite u pleh i pecite na 150 stepeni 40 minuta, pa nakon toga ispecite i preostale 2 kore.
Nakon toga počnite da pravite fil tako što ćete da umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa nakon toga dodajte ovu smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. Umutite margarin i maslac pa ih dodajte smesu kada se ohladi. Fil koji ste napravili podelite na dva dela. U jedan deo fila dodajte crnu čokoladu, narendanu i šlag iz jedne kesice, umućen. U drugi deo fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag iz druge kesice.
Stavite na poslužavnik za servranje jednu koru, pa tamni fil, preko njega stavite svetli fil, zatim opet koru, tamni i svetli fil. Tortu ukrasite šlagom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i magičnu čoko-keks tortu koja se ne peče.
Pročitajte kako se pravi svečana čokoladna torta gotova za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna