Sastojci:

Za kore:

  • 18 kašika mlevenih lešnika
  • 18 belanaca
  • 18 kašika mlevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 18 kašika šećera

Za fil:

  • 300 g margarina
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 20 kašika šećera
  • 25 žumanaca
  • 6 kašika gustina
  • 1,2 l mleka
  • 175 g maslaca
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g crne čokolade sa lešnikom
  • 2 kesice šlaga

Za ukrašavanje:

  • 250 g šlaga
Trik da zgusnete fil ako je redak!

Dodajte još gustina on će zasigurno da zgusne fil, a neće mu promeniti ukus. Dovoljno je da pomešajte jednaku količinu gustina i vode. Mešajte dok ne nestanu grudvice. Fil zagrejte na srednjoj temperaturi i postepeno dodajte mešavinu gustina i vode, neprestano mešajući, dok ne dobijete željenu gustinu.

Recept za Milka tortu:

Kako biste napravili tortu, prvo napravite kore. Umutite za svaku koru 6 belanaca, 6 kašika šećera, kao i 6 kašika mlevenih lešnika i 6 kašika mlevenog keksa, kao i 1/2 kašičice praška za pecivo. Smesu rasporedite u pleh i pecite na 150 stepeni 40 minuta, pa nakon toga ispecite i preostale 2 kore.

Nakon toga počnite da pravite fil tako što ćete da umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa nakon toga dodajte ovu smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. Umutite margarin i maslac pa ih dodajte smesu kada se ohladi. Fil koji ste napravili podelite na dva dela. U jedan deo fila dodajte crnu čokoladu, narendanu i šlag iz jedne kesice, umućen. U drugi deo fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag iz druge kesice.

Stavite na poslužavnik za servranje jednu koru, pa tamni fil, preko njega stavite svetli fil, zatim opet koru, tamni i svetli fil. Tortu ukrasite šlagom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i magičnu čoko-keks tortu koja se ne peče.

Pročitajte kako se pravi svečana čokoladna torta gotova za manje od sat vremena

BONUS VIDEO

Napoleon torta Izvor: Napoleon torta

StvarUkusa