Sastojci:
- 4–5 pečenih crvenih paprika (oljuštenih i isečenih na trake)
- 1 konzerva crvenog pasulja (ili 250 g kuvanog domaćeg)
- 2 čena belog luka (sitno seckana ili izrendana)
- 1 veza peršuna (sitno seckan)
- 2 kašike sirćeta (jabukovo ili alkoholno)
- 3 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ova salata je jednostavna, posna i veoma zasitna. Može da se posluži kao predjelo, prilog ili čak kao glavno jelo uz parče hleba. Kombinacija pečenih paprika i crvenog pasulja daje bogat, pun ukus, a sve je gotovo za tren.
Pečene paprike oljuštite, očistite od semenki i isecite na trake. Pasulj procedite i isperite pod mlazom vode ako koristite onaj iz konzerve.
U velikoj činiji sjedinite paprike i pasulj. Dodajte seckani beli luk i peršun. Prelijte uljem i sirćetom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Sve lagano promešajte i ostavite da odstoji bar 15–20 minuta da se ukusi sjedine.
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem