Sastojci:

  • 4–5 pečenih crvenih paprika (oljuštenih i isečenih na trake)
  • 1 konzerva crvenog pasulja (ili 250 g kuvanog domaćeg)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana ili izrendana)
  • 1 veza peršuna (sitno seckan)
  • 2 kašike sirćeta (jabukovo ili alkoholno)
  • 3 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ova salata je jednostavna, posna i veoma zasitna. Može da se posluži kao predjelo, prilog ili čak kao glavno jelo uz parče hleba. Kombinacija pečenih paprika i crvenog pasulja daje bogat, pun ukus, a sve je gotovo za tren.

Savet:

Za još bolji ukus, pripremite salatu ranije i ostavite je u frižideru – hladna je još lepša i aromatičnija!

Pečene paprike oljuštite, očistite od semenki i isecite na trake. Pasulj procedite i isperite pod mlazom vode ako koristite onaj iz konzerve.

U velikoj činiji sjedinite paprike i pasulj. Dodajte seckani beli luk i peršun. Prelijte uljem i sirćetom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Sve lagano promešajte i ostavite da odstoji bar 15–20 minuta da se ukusi sjedine.

Bonus video

uskrs, farbanje jaja, veliki petak Izvor: uskrs, farbanje jaja, veliki petak