Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LESKOVAČKA MUĆKALICA: Pikantni specijalitet sa juga Srbije krcat mesom

Leskovačka mućkalica je tradicionalno jelo koje se lako pravi.

 Leskovačka mućkalica Izvor: Shutterstock

Jedan od najpoznatijih specijaliteta sa juga Srbije je svakako i lekosvačka mućkalica. Ona se pravi od ostataka roštiljskog mesa, ali takođe možete da koristite i sveže meso, a naš predlog su bataci i svinjski kare. Priprema nije preterano zahtevna jer su gotovo svi sastojci već pripremljeni, sve što treba da uradite jeste da ih stavite u šerpu i krčkate. Leksovačku mućkalicu možete da spremate za ručak, ali i kada ste na izletu. 

  • Sastojci:
  • 5 šnicli svinjskog karea
  • 3 bataka (bez kostiju)
  • 3 crna luka
  • 7 pečenih paprika
  • 300 g seckanog pelata
  • 1 ljuta papričica
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 veza peršuna

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu pečenu papriku i pospite slatkom paprikom. Sipajte i pelat, pa promešajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno sipajte vodu kada vidite da je tečnost isparila. Meso lepo začinite po želji, pa propržite na malo ulja, a ako imate gotovo roštiljsko možete i njega da koristite. Dodajte u posudu i promešajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i seckanu ljutu papričicu. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:15
Brzo odmrzavanje mesa
Izvor: tiktok/skinnytaste
Izvor: tiktok/skinnytaste

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti