Sastojci:
- 180 g putera, omekšanog
- 360 g šećera
- 2 velika jajeta
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 650 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 470 komadića od bele čokolade
- 120 g suvih brusnica, sitno iseckanih, plus za posipanje
Recept za keksiće sa belom čokoladom i brusnicama:
Kako biste napravili ovaj keks zagrejte rernu na 176 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Ostavite na stranu. U velikoj posudi mikserom umutite puter i šećer do kremaste i svetlo žute boje, oko 4-5 minuta. Dodajte jaja jedno po jedno i umutite u mešavinu putera i šećera. Umutite ekstrakt vanile.
Prosejte brašno, so i prašak za pecivo. Umutite u mokru smesu dok se dobro ne sjedine. Ubacite 240 g komadića bele čokolade i seckane suve brusnice. Testo za kolačiće podelite na pune kašike, oblikujte u kružiće i stavite na pripremljen pleh.
Pecite 10 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 2-3 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se potpuno ohlade, istopite preostalih 240 g komadića belečokolade na pari. Ohlađene keksiće prelijte belom čokoladom i odmah pospite sa još seckanih suvih brusnica. Kada se bela čokolada stvrdne servirajte ih i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hrskave keksiće sa limunom.
Pročitajte i kako se prave domaći keksići sa kikirikijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem