Sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 90 g mlevenog kikirikija
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • polovine pečenog kikirikija za ukras
Zašto je korisno da jedete kikiriki?

Kikiriki je odličan izvor vlakana pa samim time pozitivno na probavu i reguliše nivo šećera u krvi. Sadrži antioksidanse poput resveratrola, koji ima antiupalne i anti-kancerogene efekte.

Recept za domaće keksiće sa kikirikijem:

Kako biste napravili keks, prvo pomešajte maslac i šećer u prahu. Dodajte brašno, prašakzapecivo, prstohvat soli i kikiriki. Smesu razvaljajte na pobrašnjenoj površini oklagijom pa izdvojite krugove testa.

Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ukrasite kikirikijem. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 12-15 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne keksiće sa aromom limete.

Pročitajte kako se prave posni keksići sa čokoladom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Američki keks sa čokoladom punjen karamelom Izvor: Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

StvarUkusa