Sastojci:
- 125 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 90 g mlevenog kikirikija
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- polovine pečenog kikirikija za ukras
Recept za domaće keksiće sa kikirikijem:
Kako biste napravili keks, prvo pomešajte maslac i šećer u prahu. Dodajte brašno, prašakzapecivo, prstohvat soli i kikiriki. Smesu razvaljajte na pobrašnjenoj površini oklagijom pa izdvojite krugove testa.
Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ukrasite kikirikijem. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 12-15 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne keksiće sa aromom limete.
Pročitajte kako se prave posni keksići sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.