Sastojci:
- 120 g prosejanog kakao praha
- 240 g šećera
- 60 ml ulja
- 1 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 240 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 80 g šećera u prahu
Recept za čokoladne keksiće:
Za ovaj keks stavite kakao, šećer i ulje u posudu. Umutite dok se dobro ne sjedine. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro umutivši između svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so u posudu. Mešajte dok se ne sjedine. Pokrijte posudu sa testom, a zatim ohladite najmanje 2 sata.
Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite dve tepsije papirom za pečenje. Razvaljajte testo u loptice veličine kašike, pa svaku lopticu uvaljajte u šećer u prahu. Stavite kuglice testa na razdaljini od pet centimetara na tepsiji.
Pecite svaki pleh 10-12 minuta. Ohladite keks 5 minuta na plehu, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Servirajte ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 4 dana. Možda ćete želeti da napravite i prhke keksiće sa mandarinom.
Pročitajte kako se prave najbolji i najbrži keksići sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu