Sastojci:

  • 120 g prosejanog kakao praha
  • 240 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 1 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 240 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 80 g šećera u prahu

Recept za čokoladne keksiće:

Za ovaj keks stavite kakao, šećer i ulje u posudu. Umutite dok se dobro ne sjedine. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro umutivši između svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so u posudu. Mešajte dok se ne sjedine. Pokrijte posudu sa testom, a zatim ohladite najmanje 2 sata.

Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite dve tepsije papirom za pečenje. Razvaljajte testo u loptice veličine kašike, pa svaku lopticu uvaljajte u šećer u prahu. Stavite kuglice testa na razdaljini od pet centimetara na tepsiji.

Pecite svaki pleh 10-12 minuta. Ohladite keks 5 minuta na plehu, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Servirajte ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 4 dana. Možda ćete želeti da napravite i prhke keksiće sa mandarinom.

Pročitajte kako se prave najbolji i najbrži keksići sa čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče Izvor: Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče

StvarUkusa