Sastojci:

  • 150 g putera, omekšanog
  • 120 g smeđeg šećera
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 400 g običnog brašna
  • 120 g komadića mlečne čokolade
  • 120 g komadića tamne čokolade

Za dekoraciju:

  • 1 kašika komadića mlečne čokolade
  • 1 kašika komadića crne čokolade

Recept za najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom:

Kako biste napravili keks sa čokoladom, zagrejte rernu na 180 C ili 160 C sa ventilatorom. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i šećer u prahu 1-2 minuta, dok se ne sjeine dobro. Umutite jaje i ekstrakt vanile.

Umešajte brašno. Umešajte komadiće mlečne čokolade i komadiće tamne čokolade. Razvaljajte 2 ravne kašike smese u kuglice i stavite na pripremljene plehove, sa razmakom od 3 cm. Lagano pritisnite svaku kuglicu da se malo spljošti. Ukrasite komadićima crne i mlečne čokolade.

Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene. Prebacite na rešetku da se ohlade. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i keksiće od banane i čokolade koji se ne peku.

Pročitajte i najjednostavniji recept za medenjake

BONUS VIDEO

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

StvarUkusa