Sastojci:
- 150 g putera, omekšanog
- 120 g smeđeg šećera
- 120 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g običnog brašna
- 120 g komadića mlečne čokolade
- 120 g komadića tamne čokolade
Za dekoraciju:
- 1 kašika komadića mlečne čokolade
- 1 kašika komadića crne čokolade
Recept za najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom:
Kako biste napravili keks sa čokoladom, zagrejte rernu na 180 C ili 160 C sa ventilatorom. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i šećer u prahu 1-2 minuta, dok se ne sjeine dobro. Umutite jaje i ekstrakt vanile.
Umešajte brašno. Umešajte komadiće mlečne čokolade i komadiće tamne čokolade. Razvaljajte 2 ravne kašike smese u kuglice i stavite na pripremljene plehove, sa razmakom od 3 cm. Lagano pritisnite svaku kuglicu da se malo spljošti. Ukrasite komadićima crne i mlečne čokolade.
Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene. Prebacite na rešetku da se ohlade. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i keksiće od banane i čokolade koji se ne peku.
Pročitajte i najjednostavniji recept za medenjake
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem