Keks je dobro rešenje kada želite neki slatkiš koji dugo traje, a čija priprema ne zahteva previše vremena ili strpljenja. Američki keks sa čokoladom je jedan od boljih, a možete da pripremite i po ovom receptu koji smo izabrali za vas. Krckavi keks uvaljan u čokoladu sa bademima biće vam omiljeni, a ako jogurt zamenite posnim, možete da ga služite i u toku Uskršnjeg posta.
Sastojci:
- 150 ml jogurta (može i postan)
- 120 g šećera
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 8 g praška za pecivo
- 380 g brašna
Recept za čokoladni keks sa jogurtom:
Napravite testo
U posudi pomešajte jogurt, ulje, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, pa odvajajte po malo i oblikujete mali valjak.
Pecite keks
Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Uvaljajte u čokoladu
Istopite čokoladu, pa dodajte iseckani badem. Promešajte i umočite keks, pa ostavite u frižideru da se stegne.
Pročitajte i ovo: Keks sa kakaom i belom čokoladom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem