Keks je dobro rešenje kada želite neki slatkiš koji dugo traje, a čija priprema ne zahteva previše vremena ili strpljenja. Američki keks sa čokoladom je jedan od boljih, a možete da pripremite i po ovom receptu koji smo izabrali za vas. Krckavi keks uvaljan u čokoladu sa bademima biće vam omiljeni, a ako jogurt zamenite posnim, možete da ga služite i u toku Uskršnjeg posta. 

Sastojci:

  • 150 ml jogurta (može i postan)
  • 120 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 8 g praška za pecivo
  • 380 g brašna

Recept za čokoladni keks sa jogurtom:

15:49
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte jogurt, ulje, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo, pa odvajajte po malo i oblikujete mali valjak. 

15:49
Korak 2

Pecite keks 

Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

15:49
Korak 3

Uvaljajte u čokoladu 

Istopite čokoladu, pa dodajte iseckani badem. Promešajte i umočite keks, pa ostavite u frižideru da se stegne. 

Pročitajte i ovo: Keks sa kakaom i belom čokoladom

BONUS VIDEO: 

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

(StvarUkusa/S.B.)