Keks sa kakaom i belom čokoladom izgleda kao da je crno-zlatan zbog komadića karamelizovane bele čokolade, koja prožima bogati keks sa kakaom. Ako volite keks i čokoladu možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama. Evo i kako da napravite keks sa kakaom i belom čokoladom.
Sastojci:
- 225 g slanog putera
- 320 g običnog brašna
- 30 g kakao praha
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- 350 g šećera
- 3 srednja jajeta
- 200 g bele čokolade, isečene na kockice
Recept za keks sa kakaom i belom čokoladom
Umutite puter, brašno i šećer
Za keks sa kakaom i belom čokoladom rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri, a zatim ga sipajte u veliku činiju i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. U međuvremenu pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u činiji i ostavite na stranu. Kada se puter malo ohladi, dodajte šećer i mutite električnim mikserom nekoliko minuta dok se ne sjedini. Umutite jaja, jedno po jedno.
Umešajte čokoladu
Sipajte mešavinu brašna u činiju i koristite lopaticu da je izmešate dok se skoro ne sjedini. Umešajte komadiće bele čokolade. Pokrijte testo i ohladite 3 sata dok ne postane čvrsto, ali ne potpuno čvrsto.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 170°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Grabite i razvaljajte komade testa za keks u veličini manjoj od veličine dlana, a zatim ih stavite na tepsiju, ostavljajući prostr između svakog od njih, jer će se raširiti dok se peku. Pecite 15 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade na tepsiji pre serviranja. Uživajte u keksu sa kakaom i belom čokoladom.
Pročitajte kako se prave biskvit poljupci - kolačići od limuna i bibera
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus