Kada žudite za nečim slatkim, hrskavi čokoladni keks je najbolja poslastica koju možete da imate pri ruci. Možda ćete želeti da napravite i najbolje čokoladne bombice sa kokosom. Čokoladni keks daje predivnu aromu tokom pečenja. Evo kako da napravite hrskavi čokoladni keks!

Sastojci:

  • 125 g slanog putera, omekšanog
  • 100 g zlatnog šećera
  • 25 g smeđeg šećera
  • ekstrakt vanile
  • 1 srednje jaje
  • 2 kašike mleka
  • 100 g običnog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 75 g komadića čokolade, mešavinu bele i mlečne čokolade

Recept za hrskavi čokoladni keks

16:34
Korak 1

Umutite puter i šećer

Za hrskavi čokoladni keks stavite puter i oba šećera u veliku posudu za mešanje i umutite dok ne omekša, i ne bude lagano i kremasto (oko 7-10 minuta). Ubacite ekstrakt vanile.

16:38
Korak 2

Napravite testo

Pomešajte jaje i mleko zajedno u bokalu, pa dodajte u činiju sa puterom/šećerom i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte brašno, kakao i komadiće čokolade i umutite da dobijete glatko testo.

16:38
Korak 3

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 180 C. Podelite testo na 14 delova, a zatim ga uvaljajte u grube loptice. Razmaknite kuglice preko pleha za pečenje, ostavljajući prostora da se šire dok se peku. Ohladite kuglice keksa 30 minuta.

16:38
Korak 4

Pecite keks

Pecite kolačiće 12-15 minuta, a zatim izvadite iz rerne. Kada izvadite pleh oštro ga udarite na radnu površinu (ovo izbacuje vazduh iz naduvanih kolačića i daje im željeni izgled). Ponovite sa drugim plehom za pečenje. Ostavite da se ohlade 5 minuta. Podignite limove za pečenje i kekse na rešetku dok se ne ohlade dovoljno za jelo. Uživajte u hrskavom čokoladnom keksu!

Pročitajte kako se prave biskvit poljupci - kolačići od limuna i bibera

BONUS VIDEO

Instagram/pratikyemek.tarifleri Lažne ledene kocke

 StvarUkusa/L.S.