Kada žudite za nečim slatkim, hrskavi čokoladni keks je najbolja poslastica koju možete da imate pri ruci. Možda ćete želeti da napravite i najbolje čokoladne bombice sa kokosom. Čokoladni keks daje predivnu aromu tokom pečenja. Evo kako da napravite hrskavi čokoladni keks!
Sastojci:
- 125 g slanog putera, omekšanog
- 100 g zlatnog šećera
- 25 g smeđeg šećera
- ekstrakt vanile
- 1 srednje jaje
- 2 kašike mleka
- 100 g običnog brašna
- 50 g kakao praha
- 75 g komadića čokolade, mešavinu bele i mlečne čokolade
Recept za hrskavi čokoladni keks
Umutite puter i šećer
Za hrskavi čokoladni keks stavite puter i oba šećera u veliku posudu za mešanje i umutite dok ne omekša, i ne bude lagano i kremasto (oko 7-10 minuta). Ubacite ekstrakt vanile.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 180 C. Podelite testo na 14 delova, a zatim ga uvaljajte u grube loptice. Razmaknite kuglice preko pleha za pečenje, ostavljajući prostora da se šire dok se peku. Ohladite kuglice keksa 30 minuta.
Pecite keks
Pecite kolačiće 12-15 minuta, a zatim izvadite iz rerne. Kada izvadite pleh oštro ga udarite na radnu površinu (ovo izbacuje vazduh iz naduvanih kolačića i daje im željeni izgled). Ponovite sa drugim plehom za pečenje. Ostavite da se ohlade 5 minuta. Podignite limove za pečenje i kekse na rešetku dok se ne ohlade dovoljno za jelo. Uživajte u hrskavom čokoladnom keksu!
Pročitajte kako se prave biskvit poljupci - kolačići od limuna i bibera
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus