Nema ništa bolje od domaćih kolača, a danas postoji dosta recepata za njihovu jednostavnu pripremu. Mi vam donosimo fantastičan recept za kolač koji je isprobala i naša koleginica Teodora, a koji će vas osvojiti čim ga probate. Kombinacija sastojaka je odlična, a nema ko ne voli rum, čokoladu i višnje

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 150 g šećera
  • 170 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 150 g čokolade za kuvanje 
  • 150 g margarina
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 čašica ruma (čašica za rakiju)
  • 250 g višanja
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • kokosovo brašno
  • mlevena plazma

Recept za pijani kolač sa višnjama:

17:41
Korak 1

Napravite testo 

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte čokoladu koju ste istopili sa margarinom. Zatim u tu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakao, kao i pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Umutite testo, pa sipajte u nauljeni i brašnom posut kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. 

17:41
Korak 2

Napravite fil 

U šerpu sipajte 200 ml vode i šećer, pa kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a onda dodajte višnje. Za to vreme u posudi pomešajte puding od čokolade sa 100 ml vode i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kada smesa sa višnjama proključa dodajte puding i dobro promešajte. Kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Sve lepo sjedinite. 

17:41
Korak 3

Premažite fil preko kore

Preko kore premažite fil sa višnjama i pudingom, a onda stavite u frižider da se malo stegne. U posudi pomešajte kokosovo brašno i plazmu, pa dekorišite kolač.

Pročitajte i ovo: Čokoladne oblande sa plazmom za štedljive domaćice

BONUS VIDEO: 

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

(StvarUkusa/S.B.)