Nema ništa bolje od domaćih kolača, a danas postoji dosta recepata za njihovu jednostavnu pripremu. Mi vam donosimo fantastičan recept za kolač koji je isprobala i naša koleginica Teodora, a koji će vas osvojiti čim ga probate. Kombinacija sastojaka je odlična, a nema ko ne voli rum, čokoladu i višnje.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 170 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 1 čašica ruma (čašica za rakiju)
- 250 g višanja
- 1 kesica pudinga od čokolade
- kokosovo brašno
- mlevena plazma
Recept za pijani kolač sa višnjama:
Napravite testo
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte čokoladu koju ste istopili sa margarinom. Zatim u tu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakao, kao i pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Umutite testo, pa sipajte u nauljeni i brašnom posut kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Napravite fil
U šerpu sipajte 200 ml vode i šećer, pa kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a onda dodajte višnje. Za to vreme u posudi pomešajte puding od čokolade sa 100 ml vode i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kada smesa sa višnjama proključa dodajte puding i dobro promešajte. Kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Sve lepo sjedinite.
Premažite fil preko kore
Preko kore premažite fil sa višnjama i pudingom, a onda stavite u frižider da se malo stegne. U posudi pomešajte kokosovo brašno i plazmu, pa dekorišite kolač.
Pročitajte i ovo: Čokoladne oblande sa plazmom za štedljive domaćice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus