Sastojci:

Za koru:

  • 90 g mlevenog keksa
  • 56 g putera, otopljenog
  • 50 g šećera
  • ½ kašičice cimeta

Za fil:

  • 226 g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 150 g šećera
  • 110 g svetlo braon šećera
  • ½ kašičice soli
  • 4 velika jajeta sobne temperature
  • 244 g ispasirane bundeve
  • 120 g slatke pavlake
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike višenamenskog brašna

Pogledajte video:

Recept za čizkejk od bundeve:

Za čizkejk zagrejte rernu na 177 ° C. Umotajte dno kalupa za torte sa dva sloja aluminijumske folije i podignite foliju uz bočne strane kalupa. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i cimetom i izblendirajte pa dodajte otopljeni puter i opet promešajte.

Prebacite smesu u kalup za torte i pritisnite da dobijete ravan sloj. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok ne zamiriše i ne dobije tamno zlatnu boju na ivicama. Ostavite sa strane da se ohladi dok pravite fil. Ispecite u rerni bundevu, a zatim je ispasirajte.

Za fil smanjite temperaturu rerne na 148 ° C. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir na srednjoj brzini dok smesa ne postane glatka, oko 1 minut. Dodajte šećer i so i mešajte na srednjoj temperaturi dok ne postane kremasto, oko 1 minut. Dodajte jaja, jedno po jedno.

Zatim dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Odozgo pospite brašno. Mešajte mikserom na maloj brzini. Sipajte smesu preko pečene kore. Stavite kalup u veliku tepsiju i ubacite sve u rernu. Pažljivo napunite tepsiju sa dovoljno ključale vode da prekrije oko 2,5 cm kalupa.

Pecite oko 1 sat. Isključite rernu i ostavite vrata zatvorena. Ostavite čizkejk da se ohladi 1 sat u rerni bez otvaranja vrata. Izvadite kalup iz rerne i ohladite na sobnoj temperaturi na rešetki. Pokrijte peškirom ili papirnim ubrusom i ohladite preko noći ili najmanje 6 sati. Nakon toga izvadite čizkejk iz kalupa i ukrasite šlagom. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk sa kruškama i medom.

Pročitajte kako se pravi čizkejk od šljiva 

BONUS VIDEO

Instagram/foodaddiicted Mini čizkejk

StvarUkusa