Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g kakao keksa
  • 130 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

Za krem:

  • 500 g neslanog krem sira
  • 4 žumanca
  • 140 g šećera
  • 200 g svežeg sira
  • 50 ml mleka
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g želatina
  • prsothvat kakao praha

Za ukrašavanje:

  • 200 ml esperso kafe
  • 8 piškota

Pogledajte kako se pravi:

Recept za čizkejk tiramisu Instagram/giallozafferano

Recept za čizkejk tiramisu:

Za čizkejk tiramisu natapajte želatin u malo vode, pa ga 10 minuta držite u vrelom mleku da se rastvori. Podlogu pripremite tako što ćete prvo da otopite čokoladu zajedno sa 100 ml mleka na pari, izmeljite keks i stavite ga u činiju zajedno sa otpopljenom čokolaom u mleku. Dobro promešajte i sve istresite u okrugli kalup za torte obložen papriom za pečenje. Poravnajte i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.

Krem pripremite tako što ćete u šerpu da stavite šećer i vodu i zagrejte ih. Umutite žumanca i prelijte ih vrelim sirupom. Mutite mikserom dok se krem ne ohladi. Dodajte krem sir i sveži sir, šećer u prahu i lagano umutite. Dodajte želatin rastvoren u mleku i ponovo umutite.

Polovinu krema sipajte preko podlogu, izravnajte i poređajte piškote natopljene kafom, sipajte odozgo ostatak krem, izravnajte i ostavite u frižideru 2-3 sata. Izvadite čizkejk iz kalupa kada se ohladi i pospite kakaom. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni čizkejk.

Pročitajte i kako se pravi hladni oreo čizkejk

BONUS VIDEO

Mini čizkejk  Instagram/foodaddiicted

StvarUkusa