Sastojci:

  • 680 g krem sira, sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 20 g kukuruznog skroba
  • 1/2 kašičice fine morske soli
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 4 velika jajeta sobne temperature
  • 340 g slatke pavlake, sobne temperature

Recept za San Sebastijan čizkejk:

Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 204 C i obložite okrugli kalup za pečenje sa dva velika lista papira za pečenje tako da viri izvan kalupa. Pomešajte krem sir, šećer, kukuruzni skrob, so i ekstrakt vanile na sobnoj temperaturi i mutite mikserom na maloj brzini, dok smesa ne postane glatka, oko 2-4 minuta. Dok mikser radi na maloj brzini dodajte jaja, jedno po jedno,muteći pre nego što dodate sledeće, oko 30-60 sekundi između svakog jajeta. Zatim sipajte slatku pavlaku, i nastavite da mutite dok se ne sjedini.

Sipajte smesu kroz veliko sito u pripremljenu tepsiju. Nekoliko puta kucnite plehom po radnoj površini i ubacite u rernu, pa pecite 45 minuta. Čizkejk treba da bude svetlo do srednje-braon boje na vrhu. Ostavite da se ohladi u kalupu najmanje 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru još 4-6 sati ili preko noći, pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i šarani čizkejk brauni.

Pročitajte kako se pravi čokoladni čizkejk koji se topi u ustima

BONUS VIDEO

instagram/fitwafflekitchen mini čizkejk sa cimetom

StvarUkusa