Sastojci:
- 680 g krem sira, sobne temperature
- 200 g šećera
- 20 g kukuruznog skroba
- 1/2 kašičice fine morske soli
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 4 velika jajeta sobne temperature
- 340 g slatke pavlake, sobne temperature
Recept za San Sebastijan čizkejk:
Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 204 C i obložite okrugli kalup za pečenje sa dva velika lista papira za pečenje tako da viri izvan kalupa. Pomešajte krem sir, šećer, kukuruzni skrob, so i ekstrakt vanile na sobnoj temperaturi i mutite mikserom na maloj brzini, dok smesa ne postane glatka, oko 2-4 minuta. Dok mikser radi na maloj brzini dodajte jaja, jedno po jedno,muteći pre nego što dodate sledeće, oko 30-60 sekundi između svakog jajeta. Zatim sipajte slatku pavlaku, i nastavite da mutite dok se ne sjedini.
Sipajte smesu kroz veliko sito u pripremljenu tepsiju. Nekoliko puta kucnite plehom po radnoj površini i ubacite u rernu, pa pecite 45 minuta. Čizkejk treba da bude svetlo do srednje-braon boje na vrhu. Ostavite da se ohladi u kalupu najmanje 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru još 4-6 sati ili preko noći, pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i šarani čizkejk brauni.
Pročitajte kako se pravi čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Recept za prebranac sa dimljenom slaninom
Domaće pljeskavice od krompira i piletine
Recept za indijanere kojima niko ne može da odoli
Magična čoko-keks torta koja se ne peče