Sastojci:
Za koru:
- 356 g mlevenog keksa
- 60 g šećera
- 80 g putera, rastopljenog
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 180 g šećera
- 80 ml slatke pavlake
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 velika jajeta, sobne temperature, lagano umućena
- 340 g bele čokolade
- 60 g džema od malina bez semena
Recept za šarani čizkejk sa džemom od malina i belom čokoladom:
Kako biste napravili ovaj čizkejk zagrejte rernu na 162°. U maloj činiji pomešajtemleveni keks, šećer i puter. Pritisnite na dno podmazanog okruglog pleha. U velikoj posudi umutite krem sir i šećer dok ne postane glatko. Dodajte slatku pavlaku, brašno i ekstrakt vanile. Dodajte potom jaja i mutite mikserom na maloj brzini samo dok se ne sjedine. Umešajte belu čokoladu. Smesu prelijte preko kore.
U mikrotalasnoj ili na pari istopite džem od malina, mešajte ga dok ne postane tečan. Nanesite kašičicu na fil pa nožem napravite šare. Ubacite u rerenu i pecite oko 80 minuta. Nakon toga ohladite na rešetki 10 minuta. Ostavite u frižideru preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk od bundeve.
Pročitajte kako se pravi jesenji čizkejk sa kruškama i medom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem