Sastojci:
- 113 g poluslatke čokolade, grubo iseckane, plus još za preliv
- 113 g putera, isečenog na komadiće
- 55 g plus 2 kašike brašna
- 35 g nezaslađenog kakao praha
- ⅛ kašičice soli
- 2 velika jajeta
- 150 g šećera
Recept za brauni mafine sa čokoladom:
Za brauni mafine zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite kalupe za mafine papirnim ulošcima. U šerpici pomešajte puter i čokoladu pa ih otopite na pari uz povremeno mešanje, pa stavite na stranu. U činiji prosejte brašno, kakao i so.
Mikserom umutite jaja i šećer na velikoj brzini dok smesa ne postane gusta i bleda, oko 4 minuta. Smanjite brzinu na nisku i polako dodajte čokoladnu mešavinu. Zaustavite mikser. Dodajte mešavinu brašna i promešajte gumenom lopaticom dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.
Ravnomerno raspodelite testo u kalup. Pre pečenja, dodatno pospite seckanu čokoladu u svaki kalup. Pecite 13-15 minuta ili dok čačkalica ne izađe sa vlažnim mrvicama, a ne suva. Pazite da ne prepečete. Prebacite na rešetku i ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što izvadite iz kalupa. Ostavite mafine da se potpuno ohlade na rešetki. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i "dupli" čokoladni mafini sa kiselom pavlakom.
Pročitajte kako se pravi mekani čokoladni brauni sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem