Sastojci:
- 113 g poluslatke čokolade, grubo iseckane, plus još za preliv
- 113 g putera, isečenog na komadiće
- 55 g plus 2 kašike brašna
- 35 g nezaslađenog kakao praha
- ⅛ kašičice soli
- 2 velika jajeta
- 150 g šećera
Recept za brauni mafine sa čokoladom:
Za brauni mafine zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite kalupe za mafine papirnim ulošcima. U šerpici pomešajte puter i čokoladu pa ih otopite na pari uz povremeno mešanje, pa stavite na stranu. U činiji prosejte brašno, kakao i so.
Mikserom umutite jaja i šećer na velikoj brzini dok smesa ne postane gusta i bleda, oko 4 minuta. Smanjite brzinu na nisku i polako dodajte čokoladnu mešavinu. Zaustavite mikser. Dodajte mešavinu brašna i promešajte gumenom lopaticom dok se ne sjedine. Nemojte preterano mešati.
Ravnomerno raspodelite testo u kalup. Pre pečenja, dodatno pospite seckanu čokoladu u svaki kalup. Pecite 13-15 minuta ili dok čačkalica ne izađe sa vlažnim mrvicama, a ne suva. Pazite da ne prepečete. Prebacite na rešetku i ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što izvadite iz kalupa. Ostavite mafine da se potpuno ohlade na rešetki. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i "dupli" čokoladni mafini sa kiselom pavlakom.
Pročitajte kako se pravi mekani čokoladni brauni sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu