Sastojci:

  • 470 g brašna
  • 240 g putera, omekšanog
  • 120 g suvih brusnica, seckanih
  • 120 g pistaća, seckanih
  • 120 g šećera u prahu
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
Zašto je korisno da jedete pistaće?

Pistaći su izuzetno bogati vitaminima B kompleksa, naročito vitamina B6. Imaju i obilje kalijuma, a i dobar su izvor esencijalnih aminokiselina. Bogati su vlaknima i imaju nizak glikemijski indeks.

Recept za keks sa pistaćima i brusnicama:

Kako biste napravili ovaj keks, mikserom mutite puter i šećer u prahu, dok smesa ne postane glatka. Dodajte vanilin ekstrakt, brašno i so, pa umešajte u testo. Nakon toga umešajte brusnice i pistaće.

Oblikujte testo u trupac prečnika 5 cm, umotajte ga i ohladite 1 sat. Zagrejte rernu na 175°C. Ohlađeno testo isecite na krugove od pola centimetra.

Pecite 12–15 minuta do zlatne boje na ivicama. Ohladite na rešetki pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pirinčane keksiće sa čokoladom i urmama za post na vodi.

Pročitajte kako se prave posni keksići sa čokoladom

BONUS VIDEO

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče Izvor: Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče

StvarUkusa