Sastojci:
- 150 g urmi
- 150 g crne čokolade
- 80 g dehidriranog pirinča
- 2 kašike meda
Recept za pirinčane keksiće sa čokoladom i urmama:
Kako biste napravili pirinčane keksiće prvo pripremite urme. Stavite 150 g urmi bez koštica u činiju. Prelijte ih ključalom vodom i ostavite 20 minuta da omekšaju. Posle 20 minuta, ocedite vodu i izvadite koštice iz urmi. Stavite pripremljene urme u posudu za seckanje. Dodajte 2 kašike meda. Sve sameljite dok ne dobijete homogenu pastu.
Uzmite 80 g dehidriranog pirinča i pomešajte sa pastom od urmi. Sve dobro izmešajte. Od dobijene smese formirajte oblike štangli keksa. Stavite pripremljene štangle na papir za pečenje i u frižider na oko sat vremena.
Nakon toga uzmite 150 g crne čokolade i izlomite je na sitne komade u čistu i suvu činiju, pa otopite na pari. Ohlađeni keks stavite na papir za pečenje. Pažljivo, uz pomoć kašike, prelijte štanglice otopljenom čokoladom.
Za jednu štanglu potrebna je oko 1 kašika čokolade. Štanglice možete ostaviti da se ohlade na stolu ili staviti u frižider da se brže stvrdnu. Možda ćete želeti da napravite i kokos kolač za post na vodi.
Pročitajte kako se prave žito kuglice savršene i za slavu i za desert
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Najsočniji čokoladni kolač bez jaja
Posne pljeskavice od pečenog crnog pasulja po receptu Džejmija Olivera
Medeno srce za post na ulju