Sastojci:

  • 600 g kuvane, oceđene i ohlađene pšenice
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 60 g mlevenog keksa

Recept za žito kuglice:

Kako biste napravili ove žito kuglice, kuvanu i ohlađenu pšenicu sipajte u blender i sameljite u pastu. Blendirajte samo toliko da se pšenica raspadne, ali ostavite i neke veće komade za teksturu.

Sipajte mlevenu pšenicu u veliku posudu i dodajte preostale sastojke. Prilagodite šećer i začine po ukusu. Dodajte mleveni keks, pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat.

Kada se smesa ohladi, kašičicom izvadite komad po komad smese, uvaljajte ih između dlanova i potom uvaljajte u dodatne mlevene orahe. Ostavite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i posne čokoladne kuglice sa ovsom.

Pročitajte kako se prave posne kuglice sa orasima i urmama

BONUS VIDEO

Instagram/goveganchallenge Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali

StvarUkusa