Sastojci:

  • 226 g čokolade, veoma sitno iseckane
  • 160 ml slatke pavlake
  • 14 g putera, omekšanog na sobnu temperaturu
  • 1/2 kašičice čistog ekstrakta vanile
  • za umakanje: nezaslađeni kakao prah, mleveni orasi, otopljena čokolada

Recept za čokoladne bombice:

Za čokoladne kuglice stavite čokoladu u posudu otpornu na toplotu. Ostavite na stranu. Zagrejte slatku pavlaku dok ne proključa. Dodajte puter u čokoladu i ravnomerno sipajte slatku pavlaku. Ostavite toplu pavlaku i čokoladu da odstoje 5 minuta. Dodajte ekstrakt vanile pa mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi.

Stavite komad plastične folije direktno na površinu (da biste izbegli kondenzaciju) i stavite u frižider 1-2 sata. Sipajte u ravnu plitku posudu, tako da se smesa ravnomerno i brzo stegne.

Mešavinu za bomibice uvaljajte kašičicu po kašičicu u loptice. Svaku lopitcu uvaljajte u umak, po želji. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom.

Pročitajte kako se prave čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom, koje se ne peku

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa